Senčenje

S standardizacijo motoriziranih senčil je senčenje ena izmed ključnih segmentov pametnega doma. Upravljajte senčila s prednastavljenimi scenami in urniki, avtomatsko v odvisnosti od vremenskih pogojev ali pa preko pametnega telefona, tablice ali starih dobrih klasičnih tipkal.

Scene

V povprečnem domu je danes vsaj 10 motoriziranih senčil. Upravljanje s prednastavljenimi scenarji nam omogoča centralno upravljanje več senčil hkrati. Na primer, ko greste od doma lahko s pritiskom na tipkalo ali pa preko aplikacije hkrati spustite vsa senčila v domu.

Urniki

Vsako senčilo oziroma sklop senčil lahko avtomatsko krmilimo tudi s časovniki oziroma urniki, ki so zelo uporabni za večerni, jutranji ambient, ali pa za simulacijo prisotnosti takrat ko vas ni doma.

Aktivno senčenje

Avtomatsko senčenje v odvisnosti od vremenskih pojavov (sonce, dež, veter) nam omogoča energetski prihranek in zaščito v primeru (pre)močnega vetra. Poleti se senčila samodejno spusitjo in preprečijo pregrevanje, pozimi pa obratno, kar nam omogoča izkoristek sončne toplote.

Individualni nadzor

Senčila lahko v pametnem domu še vedno upravljate ročno/klasično s pomočjo tipkal.