Razsvetljava

Razsvetljava je v zadnjem času postala eden izmed pomembnejših segmentov v domovih. S povečanjem števila svetil in novimi funkcionalnostmi se pojavi vprašanje, kako s svetili upravljati preprosto in hkrati učinkovito. S pametnim krmiljenjem lahko upravljanje močno poenostavimo, energetsko optimiziramo, omogočimo številne napredne funkcije, ki izboljšajo počutje oziroma kvaliteto bivanja in povečajo stopnjo udobja.

Ambienti

Želite ob odhodu z doma vse luči ugasniti hkrati? Z enim pritiskom nastaviti večerni ambient za ogled filma? Vse to vam omogoča funkcija centralnega upravljanja s prednastavljenimi ambienti oziroma ambienti. S preprostim pritiskom na stikalo ali preko aplikacije na pametnem telefonu lahko nastavite v željeno stanje več svetil hkrati.

Urniki

Avtomatsko upravljanja s časovniki močno poveča varnost doma. Strokovno to funkcijo imenujemo simulacija prisotnosti, to pomeni, da se svetila takrat ko vas ni doma samodejno prižigajo/ugašajo in s tem odženejo potencialne vsiljivce. S časovniki lahko zelo poenostavimo tudi upravljanje z zunanjo razsvetljavo. Ko enkrat nastavimo režim, ki nam ustreza, bo okolica sleherni dan razsvetljena točno tako kot želimo.

Individualno upravljanje

Za malo manj napredne oziroma digitalizirani uporabnike je v pametni hiši še vedno na voljo ročno/individulano upravljanje svetil. V praksi to pomeni, da še vedno lahko vsako svetilo upravljate na način kot da sistema pametnega doma ne bi bilo.

Simulacija prisotnosti

Za večjo varnost doma je na voljo funkcija simulacije prisotnosti. Ko je hiša prazna nad od zunaj izgleda kot da ste doma in s tem odvrnete potencialne vsiljivce.

Nočni režim

Nočni način pomeni, da vas bo ob nočnem sprehodu do kuhinje spremljala nežna osvetlitev, ki vas ne bo zaslepila in hkrati prebudila preostalih spečih. Tovrstni način omogoča tudi enostavno nastavitev ambientalnih svetil na željeni, nežni način v nočnem času

Barvna osvetlitev RGBW

Senčenje s kontrolo barv (RGBW) z aplikacijo bo zadovoljilo tudi najzahtevnejše uporabnike. Z enotno aplikacijo pametnega doma lahko učinkovito upravljamo z različnimi ambienti/barvami. Za pričaranje romantičnega ambienta, delovnega ambienta, itd. zadostuje že en klik na aplikaciji.

Zunanja razsvetljava

Sistem pametnega doma poskrbi za to, da je zunanja razsvetljava oziroma hiša vedno optimalno osvetljena. Funkcija sončnega vzhoda\zahoda dnevno avtomatsko prilagaja funkcijo svetil.

Upravljanje z vremensko postajo

Za vedno optimalno stopnjo notranje osvetlitve in zunanje okolice lahko s svetili upravljamo avtomatsko v povezavi s senzorjem svetlobe oziroma glede na sončni vzhod/zahod. Na ta način bo dom vsak dan v letu tudi od zunaj optimalno osvetljen brez ročnega prilagajanja.