O podjetju

Podjetje Entia d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2009, produkt ENTIAliving pa je luč sveta ugledal leto kasneje. Pametni dom za rezidenčne zgradbe, ki izboljša energetsko učinkovitost in varnost, poveča udobje ter zagotovi možnoost upravljanja na daljavo preko pametnih telefonov, tabličnih ali osebnih računalnikov. Sestavljeno iz komponent vrhunske kakovosti evropskega porekla, proizvedeno v Sloveniji – pametni dom ENTIAliving pokriva vse funkcionalnosti potrebne za bivalno okolje, poleg tega pa omogoča napredne storitve računalništva v oblaku, kot so oddaljeno upravljanje in nadzor ipd. Pametni dom ENTIAliving umešča luksuzni produkt za hišno avtomatizacijo na masovno tržišče.

Reference_Slika_6

Naš proces

Sistem za pametni dom ENTIAliving je bil vgrajen v mnoge rezidenčne zgradbe pa tudi v nekatere poslovne prostore, hotele in celo bolnice. Na podlagi povratnega odziva in uporabniških izkušenj naših uporabnikov sistem stalno izboljšujemo, da bi ga naredili kar najbolj prijaznega za vse vrste uporabnikov.

 

Entia še dandanes stalno identificira in razvija nove, boljše, učinkovitejše in uporabniškom prijaznejše rešitve, ki jih integrira v vedno rastoči sistem ENTIAliving. Cilj podjetja je postati vodilni igralec na področju pametnih instalacij v rezidenčnih zgradbah.
Entia je zelo aktivna na raziskovalnem področju. Rešitve, temelječe na računalništvu v oblaku, s svojimi uglednimi partnerji (institut Jožef Stefan, Fakulteta za Elektrotehniko) prenaša na različna raziskovalna področja, kot so pametna omrežja in virtualne elektrarne.